Листопадовий чин

Листопадовий чин — символ незламності українського духу

У Золочівському краї відбулися урочистості з нагоди річниці проголошення Західноукраїнської Народної Республіки та вшанування воїнів Української Галицької Армії — борців, які першими підняли прапор української державності на західних землях.

У заходах взяли участь Козацька сотня, Братство ОУН-УПА, учні Золочівського професійного коледжу з ініціативи вчителя Захисту України Тараса Криницького. До події долучилися нащадки славетних родів Трильовського та Шухевича, духовенство та представники громади. Присутні поклали квіти до могил воїнів УГА, запалили свічки пам’яті та вшанували героїв хвилиною мовчання.

У промовах звучали слова вдячності тим, хто виборював українську волю сто років тому, і тим, хто боронить її сьогодні. Листопадовий чин — це не лише сторінка історії, а вічний поклик до боротьби, символ відродження українського духу.

Пам’ять про ЗУНР — це вогонь, який передається від покоління до покоління. І поки цей вогонь горить у серцях українців — живе Україна, її честь, слава і свобода!

У Золочівському професійному коледжі відбувся теплий і зворушливий різдвяний захід” Нас єднає Коляда!”,який об’єднав учнів, педагогів і працівників закладу у спільній молитві, коляді та роздумах про важливі цінності сьогодення. Під час дійства були представлені сценки, присвячені світлому святу Різдва Христового, а також нашим мужнім захисникам — українським солдатам, які навіть в окопах зустрічають Різдво, зберігаючи […]

Напередодні світлого свята Різдва у гуртожитку Золочівського професійного коледжу відбувся затишний та по-родинному теплий різдвяний захід, який подарував усім присутнім відчуття домашнього затишку, єдності та поваги до українських традицій. Центральною частиною заходу стала інсценізація Святого вечора. Учасники дійства відтворили традиційні різдвяні обряди: підготовку до вечері, символіку дванадцяти пісних страв, родинну молитву та очікування першої різдвяної […]

Борщ — одна з найвідоміших і найулюбленіших страв української кухні. Саме тому майстер-клас у нашому навчальному закладі на тему «Приготування перших страв (борщ український з пампушками)» став не лише кулінарним заходом, а й справжнім зануренням у культуру українського народу. Під час майстер-класу учні мали змогу ознайомитися з історією борщу, дізнатися про різноманіття його видів та […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x